Digibord-projector combinatie of interactief touchscherm?

10 jaar geleden deden de eerste digitale schoolborden hun intrede in de Nederlandse klaslokalen. Deze lichting wordt door veel scholen nu vervangen. Ga je opnieuw voor een digibord? Of zijn er andere oplossingen op de markt die beter bij je behoeften passen.

Hieronder vind je een aantal mogelijkheden.

De interactieve beamer

Een interactieve beamer is een geavanceerde projector die op korte afstand van de muur hangt. Door de infraroodpen die communiceert met de interactieve beamer heb je toch de interactie die je met een digibord zou hebben.
Je kunt projecteren op een whiteboard, maar ook gewoon op een witte muur. Het beeld is minder scherp en buiten de projector heb je ook een computer en boxen nodig.

Digitaal schoolbord

Een digiboard is een combinatie van een computer, projector en een scherm. Deze wordt bediend met een pen over vinger. De projector vraagt vaak onderhoud en ook de lamp (in deze projector) is prijzig. Het voordeel is dat de aanschafwaarde van deze oplossing lager licht dan die van een touchscreen. Ook schrijft deze vaak beter dan een touchscreen. Nadeel is dat het beeld vaak minder scherp is.

Touchscreen

De touchscreen werkt ongeveer hetzelfde als een iPad al is hij natuurlijk veel groter. Hij wordt aangedreven door een interne, maar ook vaak extern computer. Het heeft een fantastisch scherp beeld en heeft bijna geen onderhoud nodig. Vaak hebben de touchscreen een multitouch modes, waarmee meerdere kinderen op hetzelfde bord kunnen werken. Hij is alleen een stuk duurder dan het digitale schoolbord. 

Heb je vragen? We beantwoorden ze altijd dezelfde dag 

De kracht van onafhankelijkheid
Het digitale schoolbord is niet meer weg te denken uit het klaslokaal. Al vanaf de eerste beamer in het klaslokaal zijn we bezig met brengen van de juiste oplossingen naar het onderwijs. Er zijn zoveel mogelijkheden en leveranciers dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij bij Wenink zijn niet gebonden dus zorgen altijd voor de juiste oplossing.

Vrijblijvend een kopje koffie? Maak een afspraak. 

Wenink adviseert, levert en installeert complete presentatie systemen.